Fra venstre; Malin Beate Eide Wevang, Aurora Meilian Karlsen, Simon Nymo og Lars Kvandal

Vi har vært så heldige å få en uhøytidelig prat med medlemmene i Husrådet ved Campus Life. Husrådet er rådgiver i saker som er viktige for beboere, og er bindeledd mellom beboere og Campus Life.

Husrådet

Aurora går første år på biologi ved NTNU, og planlegger master. Når jeg er ferdig med studiene ønsker jeg å reise og få nye inntrykk før jeg blir begynner å jobbe, sier hun.

Lars går første år på elektro ved NTNU, og planlegger å gjennomføre en masterutdannelse. Hva jeg skal gjøre etter endt studie har ikke avgjort enda, sier Lars. Jeg ønsker å jobbe som elektroingeniør, kanskje med design, utvikling eller prosjektarbeid – så lenge jobben ikke er repetitiv og har samme innhold dag ut og dag inn.

Malin går fjerde året på sosiologi der hun bl.a. studerer adferdsmønster og hvordan personer fungerer i gruppesammensetninger. Hvordan denne gruppen fungerer sammen ønsker jeg ikke å uttale meg om, sier hun med et lurt smil. Etter endt studie ønsker hun å bli samfunnsforsker.

Simon går andre år av en bachelor i informatikk. Helt siden IT-undervisning på videregående har interessen vært der, sier han. Hva jeg gjør etter studiene har jeg ikke peiling på, men jeg jobber vel som dataingeniør.

Viktigheten av et husråd

Malin jobber for det som er viktig for beboere, eksempelvis remontering av basketstativ. Så lenge det er viktig for beboere er det viktig for husrådet.

Under møter i husrådet diskuteres det mange saker som kommer direkte fra beboere ved Campus Life. Lars mener det er viktig å viderebringe alle saker, store og små, uavhengig av hva han selv mener om den enkelte saken.

Det kan nok for noen være lett å føle at huseier bestemmer alt, sier Aurora. Hun ønsker å være en del av en kanal med huseier der beboernes stemme blir hørt.

Det er et ønske om biljardbord, sier Simon med et smil fra sidelinjen, og legger til at det viktigste er selvsagt å fremme beboernes interesser.

Studenthverdagen

Studenthverdagen er for mange en sosial hverdag, og smittesituasjonen setter helt klart begrensninger for dette. Bare siste tids restriksjoner og retningslinjer har gjort det utfordrende at flere møtes til sosiale aktiviteter i fellesområdene ved Campus Life.

Aurora er førsteårsstudent og kjenner ikke til en annen studenthverdag enn dagens situasjon med smittevern og sosial innstramming, og sier at dette må jo være det kjedeligste studieåret i historien. Alle morsomme aktiviteter og fester man tidligere har fått høre om, er byttet ut med sosial avstand og stengte tilbud.

Noe godt kan nok komme av smittesituasjonen, sier Simon. – Stengte tilbud og er nok bra for lommeboken og studentøkonomien.

Hvilke råd har dere til medbeboere for en mer sosial studenthverdag?

Husrådet anbefaler alle til å tørre å gå litt ut av sin egen komfortsone. Det er enkelt å komme med unnskyldninger for seg selv om at det passer litt dårlig eller at man er litt for sliten til å delta akkurat nå. Men det er nettopp da man skal gi litt faen og si «hva er det verste som kan skje?». Når medlemmer fra husrådet selv sender ut en åpen invitasjon til medbeboere om sosial aktivitet ønsker de at så mange som mulig skal delta. Majoriteten av beboere ved Campus Life kjenner i utgangspunktet ikke hverandre, så her er det bare å ta på seg et smil og bli kjent.

Hva når verden åpnes igjen etter pandemien?

Her er gruppen ikke overraskende samstemt: Konserter! Dra på byen! Bli med i større grupper! Kanskje vi kan arrangere en Campus Life-fest, sier Husrådet lengselsfullt og smiler til hverandre.