Trondheim er kanskje aller mest kjent for Nidarosdomen, det yrende studentlivet og Rosenborg Ballklubb. Men denne byen byr på så mye mer.

1. Bymarka og Estenstadmarka

Rull på deg trimtightsen og bli en friskus i Bymarka eller Estenstadmarka. Her finner du en rekke turløyper for ski, sykkel og joggesko. To perfekte områder for å tilbringe en aktiv dag etterfulgt av et måltid ved Elgsethytta eller Estenstadhytta.

 

2. Sjøpromenaden

Strekket fra Skansenparken til Rockheim. Her kan du grille, bade og flanere med utsikt mot Fosenalpene.

 

3. Svartlamoen

Genuin «shabby chic» finner du i byens alternative bydel som i sin tid var bebodd av husokkupanter med nesering. Besøk bydelens lokale vannhull – Ramp. Ramp er en bydelspub på Svartlamon som er innredet for å skape en 50-talls atmosfære. Navnet Ramp stammer fra uttrykket «lamoramp» som tidligere gjerne ble brukt om unge mennesker fra Lademoen/Svartlamoen, som ikke oppførte seg i henhold til normer og regler i høyere samfunsklasser.

 

4. Bakklandet

Er sjarmerende gamlebyer etter din smak? Da er Bakklandet området for deg. Her ligger trange brosteinsgater, sjarmerende trebygninger, unike butikker og koselige serveringsteder som perler på en snor. Veien til Bakklandet går via Lykkens Portal, eller Gamle Bybro som den også er kjent som, og dette er en opplevelse i seg selv.

 

5. Park-liv

Noen sverger til Småbergan, rundt festningen, andre til Marinen, mellom Domen og elva, noen til småparkene på Ila eller Buran. Rundt omkring i Trondheim finner du en park for enhver anledning.

 

6. Ladestien

Omkranset av svaberg og sandstrand er Korsvika på Lade et fint sted å bade der det ligger ved Strindfjorden. Her er det god plass for hele vennegjengen der du har store gressletter, bålplass og mange sitteplasser.

På Østmarkneset langs Ladestien ligger Ladekaia. Et uformelt serveringssted med en herlig beliggenhet ved sjøen som serverer enkle, gode retter og god drikke til en fornuftig pris. Du kan sitte ute og nyte synet av solen som går ned bak Fosen-alpene, du kan varme deg inne og se havet utfolde seg i styggvær, og på høsten kan du beskue nordlyset fra orkesterplass. Fra tid til annen avholdes det også konserter med en fantastisk naturlig ramme.

 

7. Munkholmen

Munkholmen er en øy i Trondheimsfjorden, ca 2. kilometer rett ut for Trondheim. Øya har en rik historie, og har vært i bruk som rettersted, kloster, festning, fengsel og forvarsanlegg. I dag er Munkholmen i sommerhalvåret et populært utfartssted for byens befolkning og tilreisende. I sommerhalvåret går det rutebåt ut til Munkholmen hver hele time fra Ravnkloa i sentrum.

 

8. Solsiden

Solsiden ligger i området Nedre Elvehavn som ofte kalles «Trondheims Aker Brygge», tidligere verkstedsområder som er bygget om til sydende plasser med boliger, kaféer og uterestauranter. Dette er et av de mest populære områdene i Trondheim

 

9. Vassfjellet Vinterpark

Når vinteren melder sin ankomst og snøen legger seg over Trondheim åpner Vassfjellet Vinterpark dørene. Anlegget tilbyr alpintbakker for både nybegynneren og eksperten og kan skimte med 12 ulike nedfarter.

 

10. Pirbadet

Kunne du tenke deg en deilig svømmeøkt? Da kan det anbefales med en tur til Pirbadet som er Norges største innendørs badeanlegg. Her finner du alt fra bølgebasseng, barnebasseng og helsebad til klatrevegg. Badet ligger i overgangen mellom sjø og land på Brattøra i Trondheim.